
Ingrediënten
(voor een springvorm van 20 cm)
	overig
	Het makenvan de bodem
	Stop de bastogne koeken in een stevige zak en verkruimel deze tot kleine stukjes. 
	Het kan eventueel ook in de keukenmachine. 
	Meng de kruimels met 100 gram gesmolten boter.
	Vet de hele bakvorm in met boter en bedek de bodem met de bastogne vulling; goed aandrukken.
	Hierna een half uur in de koelkast plaatsten.
	
	Het maken van het deeg
	Meng de bloem, de boter, de basterdsuiker, de vanillesuiker, het zout en 1 ei tot een deegbal. Als het deeg te nat is (omdat je er bijv. vloeibare boter of vanille aroma door heen hebt gedaan) meng er dan nog wat bloem door tot je een soepel deeg hebt.
	Gebruik 1/3e van het deeg voor de bovenkant, leg dit apart.
	de rest van het deeg gebruik je om de zijkant mee te bedekken.
	Rol stroken van het deeg en plak ze tekegen de zijkant. Hang ze iets over de bakvorm en snijd de bovenkant egaal af. 
	
	Het maken van de vulling
	Schil de appels en snijdt deze in schijfjes.
	Snij dunne schijfjes van de spijs en verkruimel deze daarna boven een bak. Meng het met de studentenhaver, rozijnen en de kaneel.
	Hierna begin je met een laagje appels , deze leg je in een rondje. (dakpanstructuur)
	Hier bovenop een laag vulling, daaroverheen weer een laagje appelschijfjes, gevolgd door vulling en je eindigt met een laagje schijfjes!
	
	Rol stroken van het resterende deeg (1/3e ); snijd er dunne reepjes uit en leg deze over de taart. 
	Smeer de bovenkant dun in met het eiwit van het 2e ei.
	De taart moet 60 min op 160 graden (hetelucht) in de oven.
	
—————