Curry (met naanbrood)

11-06-2012 18:01

Ingredienten

voor 4 personen

  • kerriepoeder
  • chilipoeder
  • saffraanpoeder
  • kurkumapoeder
  • 1/2 bakje verse koriander
  • zout
  • 300 gram kipfilet
  • 6 schijven ananas
  • 50 gram cocoscreme (creamed coconut blok!)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepes kokossnippers
  • vers stuk gemberwortel
  • olijfolie

Het maken van de marinade 
Snijd de kipfilet in blokjes.
Doe in een kom: een bodem olijfolie, de tenen knoflook; geperst, de gember; geschild en geraspt, keriepoeder, saffraanpoeder, 
kurkumapoeder en het chilipoeder en zout. Meng tot de kruiden goed zijn opgelost in de olie. Laat 30 minuten intrekken.

Het maken van de curry
Bak de gemarineerde kip in een wok.
Snij de ui en voeg deze toe. Roer goed tot de kip goed gebakken is.
Voeg de cocoscreme toe. Als deze goed is opgelost, voeg je water toe (naar smaak).
Snijd de ananas in stukjes en voeg toe samen met de cocossnippers.
laat nog even sudderen. Voeg op het einde de koreander toe.

Garneer met wat verse koriander

  • variatietip: lekker met (notenrijst), boontjes en naanbrood (zie recept naanbrood)

—————

Terug