Dag 1:
Vandaag ben ik begonnen met het maken van een zuurdesembrood!
Het zuurdecemrecept is niet van mijzelf, maar de zuurdesem-rozijnenbroodjes - die het uiteindelijk gaan worden - wel! :)
Elke dag hier de vooruitgang van het zuurdesembeslag!
Dag 2:
Vandaag 3 keer geroerd in mijn zuurdesempapje. Het ziet er nog niet echt eetbaar uit! maar spannend is het wel, we gaan dapper door!
Dag 3:
3 keer geroerd, 3 lepels meel en 3 lepels water toegevoegd.
Het begint al aardig te zuur te ruiken!
Dag 4:
Weer 3 keer geroerd, 3 lepels meel en 3 lepels water toegevoegd.
Er komen nu ook al luchtbelletjes in.
Dag 5:
Het lijkt wel of het deeg tot leven komt!
Er zitten veel luchtbellen in en ruikt steeds zuurder.
Nogmaals 3 keer geroerd en 3 lepels water toegevoed.
Hopelijk kan het maken van de broodjes morgen beginnen!
Dag 6:
Tijd om het deeg te maken en het te laten rijzen.
Ik meng desem met meel en water.
De eerste keer rijst het deeg heel erg snel en ziet het er mooi uit.
Daarna kneed ik het nog een keer.
Ik maak er een broodvorm van en 6 kleine broodjes met hazelnoten, walnoten, rozijnen en kaneel.
Helaas rijst het deeg niet zo mooi en goed meer. Nog maar even een nachtje laten staan.
Dag 7:
Het deeg heeft niet meer gerezen.
Nu is het tijd om het brood en de broodjes af te bakken!
Ook al is het brood heel vast en de broodjes wat hard, het smaakt heerlijk (puur!).
Ik heb nu al inspiratie om het volgende keer nog groter en lekkerder te maken!
—————