Humus met bieslook

03-03-2012 14:45

Ingredienten:

  • 1/2 blikje of pot kikkererwten 
  • 1/2 teentje knoflook
  • 20 ml water
  • 1/2 eetlepel mayonaise 
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • snufje chilipoeder
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 3 eetlepels bieslook

Overig:

  • staafmixer of keukenmachine

Het maken van de humus
Doe alle ingredienten, behalve de bieslook,  in een hoge pot of in je keukenmachine
Blender tot de kikkererwten volledige gepureerd zijn en je een smeuige massa krijgt.
Indien nodig kan je nog extra zout en peper toevoegen. 
Doe de bieslook erbij en schep het er doorheen (niet blenderen; de bieslook moet heel blijven!).
Doe het in een bakje of potje en je hebt een heerlijke humus!

  • variatietip: om hem extra fris te maken (en langer te kunnen bewaren) kan je er ook wat citroensap doorheen doen. 

Ongeveer een week te bewaren in de koelkast. 

Lekker op een stokbroodje of als dip voor komkommer, wortel of bleekselderij!

 

 

 

 

—————

Terug