prei quiche

26-02-2012 20:11

 

 

Ingedienten:

voor de bodem

  • 100 gram volkorenmeel
  • 200 gram bloem
  • 175 gram boter (bakken)
  • 50 ml water
  • zout

Voor de vulling

  • 3 stronken prei (in ringen snijden)
  • 2 rode uien (in ringen snijden)
  • 2 teentjes knoflook (persen)
  • 350 gram kipfilet (in blokjes snijden)
  • Gember (stronkje van ongveer 7 cm; raspen)
  • kerriepoeder
  • zout
  • chilipoeder 
  • 10 eetlepels bloem
  • 4 eieren 

Overig

  • springvorm van 20 cm 
  • olie om in te vetten
  • oven
  • mixer/garde/blender

oven voorverwarmen op 200 graden. 

Het maken van bodem:
Doe het volkorenmeel en de bloem in een kom. Snipper de boter eroverheen en meng met je handen tot een kruimig mengsel. Voeg het water en zout toe en meng tot een soepel deeg. Maak er een bal van en zet het 30 min in de koelkast. 

Het maken van de vulling:
Snij de kip in kleine blokjes, bak in de pan met de gember (deze rasp je), een beetje chilipoeder, kerriepoeder en de knoflook (geperst). Voeg na enkele minuten de gesneden ui toe. Bak tot de kip gaar is en voeg daarna de prei toe. Bak ongeveer 10 minuten.

Het maken van de bodem (vervolg):
Vet de springvorm in met olie.
Bestrooi een werkvlak met bloem en rol de helft van het deeg uit tot een ronde lap, welke je op de bodem van de springvorm legt (het deeg moet iets groter dan de bodem zijn. Rol van de overige helft nog zijkanten. En zorg dat deze goed vast zitten. 

Het maken van de vulling (vervolg):
Breek de 4 eieren in een kom. Voeg wat zout en peper toe. Kluts het goed met een mixer, garde of blender. Voeg langzaam lepel voor lepel de (10 lepels) meel toe en zorg dat het een glad papje wordt. Voeg het preimengsel toe en roer goed door elkaar (niet in de pan!). Doe het mengsel boven op de bodem en vouw de zijkanten lichtjes naarbinnen. Smeer nog wat olie op het bovenste deeg, om een mooie glans te krijgen. 

Doe de quiche 40 minuten in de oven. 

 

 

 

 

—————

Terug