Vis pizza

10-09-2012 11:15

 

Ingredienten

voor 2 personen

  • 2 pizzabodems (bio volkoren)
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 blikje ansjovis
  • 4 plakjes (sandwich) zalm
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 gele paprika
  • 1 (tros)tomaat
  • 1/2 potje zwarte olijven
  • 1/2 ui 
  • 2 blikjes tomatenpuree (of 1 grote)
  • zout
  • peper
  • snufje chilipoeder
  • basilicum (gedroogd)
  • koreander (gedroogd)
  • dille (gedroogd)
  • 4 eetlepels olijfolie + 1 scheutje


Overig:

  • oven
  • snijplank
  • groentenmes

Het marineren van de tonijn (uur van te voren)*
Doe de tonijn in een kommetje samen met een scheutje olijfolie, de 3 tenen knoflook (geperst), zout, peper, basilicum, koreander en dille. Meng goed door elkaar en laat een uur trekken.

Voor het maken van de pizza
Verwarm de over voor op 200 graden.
Snij de paprika inreepjes.
Snij de ui en de tomaat in plakken

Het maken van de pizza
Smeer de bodems in met olijfolie (iedere bodem 2 eetlepels).
Verdeel over iedere bodem een blikje tomatenpuree.
Verdeel de tonijn over de pizza's en leg daaroverheen de tomaat.
Verdeel ook de zalm en ansjovis over de pizza.
Leg nu de paprika, olijven en ui er bovenop. 

Bak de pizza af in ongeveer 8 minuten



 

* Marinade made by Rutger Spanjer (www.rutgerspanjer.nl)

—————

Terug